Overwinterreis naar Oman  

 

Deze overwinterreis begint in Turkije en gaat dan via Georgië, Armenië, Iran, en de V.A.E (Dubai) naar Oman. In het mooie Oman met een heerlijk klimaat verblijven we een maand. Van Oman gaat de reis terug naar de V.A.E en dan via een totaal andere route door Iran naar Turkije.
 
Voorlopig tijdschema (zal voor de zomer verder worden uitgewerkt tot een rode draad waaromheen alle bezienswaardigheden en overnachtingsplaatsen worden aangegeven. Onderweg kan dan ieder optimaal individueel en/of gezamenlijk invulling geven aan de reis temeer omdat in deze landen, buiten de data die vastgelegd worden door het visum, het weinig zin heeft zaken ver van te voren vast te leggen.

 

Land

Periode

 

 

 

 

Turkije centraal en noord

1oktober-10 november

Visum via internet te regelen in 5 minuten geen paspoort bij nodig en hoeft niet opgehaald kan zelf geprint worden. Voor vertrek regelen, 180 dagen geldig

Georgie en Armenie

10 november – 1 december

Geen visum nodig

Iran

1 december- 30 december

Max verblijfsduur visum 30 dagen voor vertrek regelen in NL

VAE en Oman

30 december- 1 februari

Visum bij aankomst

Iran via totaal verschillende route

1 februari - 2 maart

Max verblijfsduur visum 30 dagen. Regelen in Oman

Turkije zuid

2 maart – einde reis

Terug in EU +/- 21mrt 2016

 

 

Let op!!

Voor deze reis heb je een Carnet de Passages (douane document) nodig dat verkrijgbaar is bij de ADAC in Duitsland. Hiervoor moet voor de duur van de reis een borg gestort worden afhankelijk van de dagwaarde van de camper. De borg (of bankgarantie) bedraagt ongeveer 60% van de dagwaarde.