Egypte
Jordanie
Israel
Syrie

Israël, Jordanië en Egypte

 

Jeruzalem

Wijn van de Golanhoogte

Negev, Sinai en Wadi Rum

Berg en bron van Mozes

Pyramides

De Witte en de Zwarte Woestijn

 

Syrië was ooit deel van een van de oudste beschavingen ter wereld: Mesopotamië, het land tussen de Eufraat en de Tigris. De grote zijderoutes liepen er vanuit het verre oosten door de woestijn naar de Middellandse-Zeekust. Deze ligging maakte van Syrië een smeltkroes van culturen. Reizen in Syrië betekent reizen door de tijd, zo is daar de levendige hoofdstad Damascus, de oudste stad ter wereld, naast honderden vroeg-Christelijke nederzettingen uit de eerste eeuwen na Christus, die tot 'dode steden' vervielen toen de handel langs de zijderoutes stopte. Midden in de woestijn ligt de palmenoase Tadmur met uitgestrekte ruïnes van de antieke stad Palmyra. Er zijn christelijke kloosters uit de vierde en vijfde eeuw, die sinds hun stichting onafgebroken bewoond zijn door monniken of nonnen. Imposante kruisridderburchten herinneren aan de tijd van de kruistochten naar het Heilige Land. Het zal duidelijk zijn dat Syrië helaas geen onderdeel meer van deze reis kan uitmaken en er daarmee ook de oorzaak van is dat niet meer over land heen en/of teruggereisd kan worden. Van de impressie gemaakt uit eerdere reizen die u kunt bekijken via de link bovenaan deze pagina maakt het land nog wel deel uit, we laten dit bewust zo.

Israël, een paar hoogtepunten in de reis; Eilat is de meest zuidelijke stad van Israël, het is een ideaal oord voor duikers en snorkelaars. Nazareth is de stad van Jezus’ jeugd, een grote kerk in het centrum herinnert aan de aankondiging van zijn geboorte. Nazareth heeft een gezellige Arabische markt. Bethlehem is bekend geworden als de geboorteplaats van Jezus en staat nu onder Palestijns bestuur. Jeruzalem is het hoogtepunt van een reis naar Israël. De 'eeuwige stad' heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Binnen de muren van de oude stad liggen het Templein met de El Aksamoskee en de Omarmoskee (Dom van de Rots), de westelijke muur (Klaagmuur) en de Via Dolorosa die eindigt in de Graf- en Opstandingskerk. Buiten de stadsmuur (met 8 poorten) ligt de Olijfberg met de hof van Gethsemane, de plaats van de gevangenneming van Jezus. Indrukwekkend is Yad Vashemm het monument dat herinnert aan de zes miljoen joden die in de tweede wereldoorlog werden omgebracht. Dan is er de Knesseth waar Israël's parlement haar vaak roerige vergaderingen houdt en de Menorah, de 7-armige kandelaar. In het Israëlmuseum worden o.m. de Dode Zeerollen getoond en in het Hadassaziekenhuis zijn 12 glas-in-lood ramen, gemaakt door Marc Chagall. De Dode Zee is het laagste punt op aarde: 400 meter beneden zeeniveau. Aan de noordwestkant van de Dode Zee ligt Qumran, de vindplaats van de Dode Zee rollen. Andere bezienswaardigheden zijn Massada en Ein Gedi, een groene oase in dit dorre en droge gebied. Tenslotte is er de Dode Zee zelf, laat niet de gelegenheid voorbij gaan om te drijven op het zoute water!

Jordanië is een klein land met veel verschillende landschappen, op een klein oppervlak is veel te zien als Amman, de historische plaatsen Jerash, Madaba en de berg Nebo. Ook hier natuurlijk het water van de Dode Zee waar je op blijft drijven en de heerlijk verkwikkende modderbaden. U kunt waden, wandelen en klimmen over rotsen en door de bedding van een van de mooiste canyons van het land: Wadi Mujib. Petra, de oude hoofdstad van de Nabateërs, lijkt afkomstig uit een sprookje. In de diepe kloven, uitgesleten in roze zandsteen, staan imposante bouwwerken die herinneren aan een oude en rijke cultuur. In Aqaba kun je heerlijk zwemmen, snorkelen of duiken. Als hoogtepunt van deze rondreis; de woestijn van Wadi Rum, met zijn onvergetelijke zonsondergang. Als de nacht is gevallen en de heldere sterrenhemel zich toont, komt het échte woestijngevoel.

Egypte biedt uiteraard meer dan mooie, brede stranden. Het is een boeiend land vol contrasten op elk gebied. Denk maar eens aan de overblijfselen uit de geschiedenis van ver voor onze jaartelling. Het Egyptisch museum in Cairo met de schatten van het beroemde graf van Toetanchamon, de Citadel en de piramiden met de sfinx blijven historische hoogtepunten. Egypte heeft ook een afwisselend landschap langs de vruchtbare oevers van de Nijl. Egypte is één van de belangrijkste Arabische landen en heeft een overwegend islamitische bevolking met een grote christelijke minderheid. Eén van de kenmerken van de Egyptische cultuur is de gastvrijheid waarmee Egyptenaren bezoekers ontvangen. Wie zich een beetje aanpast en respect toont voor plaatselijke gewoonten heeft een onvergetelijke reis.

 

*Wat wel en niet te bezoeken in Israel en met name de Palestijnse gebieden is steeds afhankelijk van de actuele situatie, houd daar rekening mee.

*Om te ontkomen aan een volledige in en uitpaksessie van de camper, is het nodig dat vanuit Europa naar Israel gereisd wordt. Zo is deze reis dan ook vooralsnog opgebouwd.

*Gezien de burgeroorlog in Syrië behoort een reis via dit land de komende jaren niet tot de mogelijkheden. Veel ferry's tussen Europa, Turkije en het Midden Oosten zijn uit de vaart en het is maar zeer de vraag of die na afloop van de onrust snel weer in bedrijf zullen worden gesteld, zo kan pas relatief kort voor aanvang van de reis de definitieve route worden bepaald.

*Gezien de onrust in de Sinai worden daar geen buitenlandse voertuigen toegelaten momenteel (01/2018) Het is dus zaak van te voren goed te kijken of Egypte nog wel deel uit zou moeten maken van deze reis, temeer ook daar de borgsom voor het Carnet de Passage voor Egypte onevenredig hoog geworden is.

 

Dag Van Naar Activiteiten en/of mogelijkheden
       
1
 
Verzamelen Italië, Griekenland of Turkije

Plaats afhankelijk van beschikbare ferry

2
t/m
3
....... Haifa
of
Ashdod

Grenspassage EU/Israël

Haifa immigratie museum / Bahai tuinen / Duitse kolonie

4
t/m
8
 
Haifa Nazareth
Meer van Galilea
Golan hoogte
Qazrin
Beth Shean
Jericho
Ramallah
Stadsbezoek / verkondigingkerk / Druzen heiligdom
Waar Jezus leefde /  Tel Dan / Nimrod / Banias
Oorlogsherinneringen / Skigebied / nederzettingen
Golan Winery / Olijvenperserij
Opgravingen / natuurlijk zwemwater / scenic road
Kloosters en eerste kennismaking Palestijnse gebieden Tombe van Arafat.
9
t/m
15
Ramallah Jerusalem eo

Qumran
Mamshit
Ramon
Negev
Eilat
Stadsbezoek 2 dagen / Herberg barmhartige Samaritaan / Mini Israel / Israel en Holocaust museum / Soreq grotten / Bethlehem / etc etc.
Graf van Mozes / Dode Zee rollen
Massada
Kraters / Ben Gurion monument / Avdat
Karavanserais / Bijbelse dieren / krokodillen boerderij
Snorkelen en koraal
16 Eilat Amman Grenspassage Israël/Jordanië
17   Amman Stadsbezoek
18   Amman reserve dag evt. bezoek Egyptisch consulaat
19 Amman Umm Qays Overnachten binnen de muren en bezoek Umm Qays
20
t/m
31
Umm Qays

Jerash
Azraq
Amman
Dode zee
Umm ar Rassas
Petra
Wadi Rum
Jordaanvallei

Pella /  Aljoun / Bezoek Jerash
Wetlands / woestijnkastelen / boom van Mohammed
Diverse musea / dode zeerollen / Baptism site / Madaba
Warme bronnen / berg en bron van Mozes / Wadi Mujib
Dana nat.park /  Shawbak kasteel
Groot en klein Petra
Prachtige rotsformaties en woestijn / rotstekeningen
Vruchtbare plantages en grens met Israel

32

t/m

33

  Aqaba Verblijf aan de Rode zee
34 Aqaba Nuweiba Grenspassage Egypte

35
t/m
45
of

52

Nuweiba Sinai woestijn
Ras Muhammed
Suez
Meidoum Dashur
Cairo
Zwarte en Witte
Woestijn
Verlenging
Alexandrie
Koraal / Catharina klooster
nationaal park
Het kanaal / diverse Koptische kloosters
Piramides
Piramides, citadel en binnenstad
Prachtige rit door de woestijn en oasis als afsluiting

Luxor en Abu Simbel 1 week
Koptische kloosters / Stadsbezoek

45/48

52/55

Alexandrië Italië, Griekenland of Turkije

Grenspassage Egypte/EU

Ferry (afhankelijk van beschikbaarheid 2 tot 3 dagen) / einde reis.

 
De totaal prijs pp voor deze reis kan van te voren niet worden afgegeven ivm de kosten van de ferry. 

Alle andere kosten laten zich op basis van het prijsniveau van 2018 prima indiceren, daarbij zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd voor de reis van 55 dagen:

Equipe van 2 personen: € 880,= pp

 

Alleenreizende: € 1090,=

 

 

De indicatie is inclusief:
 
De indicatie is exclusief:
 

Indicatie extra kosten:

12 excursies
Tolgelden
De Ferrykosten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid, aantal personen, campermaat en route. Een grove indicatie: € 1.000,= tot € 3.000,= per camper
15 maaltijden
Ferrykosten
Kosten Carnet de Passage: € 150- tot € 250,=
Alle overnachtingkosten, staan +/- 40% vrij
Fooien
Kosten verplichte autoverzekering: € 250,= tot € 500,=
Permits
Verzekeringen