Natuurlijk zijn wij geen ANP, houden we de beurskoersen niet bij, bepalen we de adviezen van buitenlandse zaken niet en vullen we niet iedere dag tabellen met brandstofprijzen. Toch is het wel handig snel over dit soort informatie te kunnen beschikken als u op reis bent zonder te hoeven zoeken. Onthoud alleen camperreis.nl en al het relevante nieuw staat via de knop "Actueel" direct tot uw beschikking.

Op deze pagina treft u als extra nog een verzameling door onszelf vergaarde nieuwtjes die op ons soort van reizen van belang kan zijn en de nieuwtjes over onszelf natuurlijk.

 

Actuele positie

Als we onderweg zijn kunnen jullie ons hier volgen. We zullen proberen iedere dag een positie te plaatsen. Klik op de wereldbol voor onze posities op kaart of op de piramide voor een foto van onze huidige locatie.

Nieuwe ferry Midden Amerika

Er is een nieuwe ferry line in gebruik genomen tussen Panama en Colombia, na vele mislukte pogingen lijkt het deze keer een blijvertje. Lees de eerste ervaringen.

Aanvulling 12/12/2014 in verband met douaneproblemen worden tijdelijk geen voertuigen vervoerd, begin van alweer een vroegtijdig einde?

Nieuwe functie camperreis.nl

Camperreis.nl heeft ruim tien jaar lang gefunctioneerd als platform voor reizigers om informatie met elkaar te delen, verslag te doen van individuele reizen en gezamenlijk reizen te ondernemen. Tijden veranderen, een website of forum is te statisch geworden. Facebook is het medium waarop

Lees meer...

Grens Tunesie-Libie gesloten

Bron: ANP

Gevechten tussen verschillende gewapende milities in Libië vinden steeds dichter bij de grens met Tunesië plaats.  De regering in Tunis liet daarom zondag de belangrijkste grenspost tussen beide landen bij Ras Gdair sluiten.

Rusland scherpt regels aan voor bezoekers

Bron: St.Petersburg Times

Foreigners planning to travel to Russia will have to provide detailed itineraries along with their visa applications as of Monday (26/01/2015), according to the country's Association of Tour Operators.

 

Lees meer...

Camperreis.nl in het nieuws

Camperreis.nl is regelmatig op televisie, niet in Nederland maar in landen die we bezoeken. In veel landen is men nieuwsgierig naar onze manier van reizen, de reden waarom een land bezocht wordt, de techniek en inrichting van de camper. Soms krijgt een interview een politiek tintje zoals tijdens een opname in Rusland tijdens de boycot in 2014. Hier een van de interviews van de afgelopen jaren. Hoe Nederlandse toeristen Moldavië bezochten.

China zonder gids

Het zat er al een tijdje aan te komen, vandaag is het realiteit geworden. De eerste overland trip door China (2 maanden) door 3 motorrijders is een feit. Het heeft 2 jaar aan voorbereidingen gekost om de klus te klaren. Of het structureel en in de praktijk een haalbare kaart zal blijken voor grotere aantallen moet blijken.

Lees hier hoe eea verliep

 

Durabook

Tot nu toe hadden we het Toughbook van Panasonic en een soort Dell equivalent. Nu is er Durabook,  wellicht een goed alternatief voor overlandreizigers, rugged tablets en laptops. 

 

WordLens

Richt de lens van je telefoon op een buitenlands woord en krijg de vertaling in beeld zonder internet verbinding. De dienst is sinds mei 2014 in handen van Google.

WordLens

Lees meer...